Prehistorikus gombászás

 2011.03.15. 13:32

  Üdv Didigomba Olvasók!

Most először jelentkezem, így Szarisztotelészként!

Eme történelmi alkalmat megragadva a történelem előtti gombászat didiségét kívánom megérinteni e rövidke bejegyzéssel! 

Íme a kép melyet a Didigomba Nemzeti Képcsarnokából szereztem:

E kép segítségével bepillanthatunk a didiség és a gombaság olykor bibliai mélységekig nyúló szintézisébe. Láthatjuk, amint egy didivel rendelkezni kívánó nyilván komancs vagy irokéz származású emberi lény valószínűleg a kígyók nászához hasonló aktusra irányítja tekintetét.

Ha engem kérdeztek, szerintem ez a kép, mint első vizuáltechnológiai forrása eme rendkívüli tudománynak adja meg valódi relevanciáját oldalunknak.

Gyönyörködjetek és érezzétek át ennek a mágikus esztétikumnak az erejét! 

További szép napot! 

A bejegyzés trackback címe:

https://didigomba.blog.hu/api/trackback/id/tr412741451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meghágoston 2011.03.15. 18:11:11

Ó mily csodálatos bejegyzés:D:D:D Igen, elsőként a Didigomba hátteréről kell beszélni, jómagam is készülök egy etimológiai elemzéssel!Azt hiszem, ez a kép az ősdidi idejéből származhat, amikor még barbár rituálék és kígyóáldozat (bár egyesek ezt kukeszgomba áldozatként értelmezik) kísérték a Didigombakultuszt.

Értelmezésemben itt az ősanya öncsöcsörészéséről van szó, magyarán megkívánja a természet eme fenséges csodáját, hogy rajta is nőjenek tulajdonképpeni didigombák.

VadKant 2011.03.19. 03:23:03

@Meghágoston: Oh, mily' öröm és kielégülés látni, hogy hazánkban is gyökeret ereszt a mélykultúra!

Már a kőkorszaki irokézek sem mellőzték az absztakt ábrázolást. A fenti képen nem dönthető el egyértelműen, hogy egy óriásdidit lepett el 4 galóca, avagy 4 apródidi között türemkedik ki egy harcigomba. Ez a máig megfejtetlen kérdés máig lázbahozza a kutatókat máig.

A kép eredetisége megkérdőjelezhetetlen. Ezt bizonyítandó fosásig röhögtem össze magam (kösz). Indítványozom, hogy az Országos VJ Konföderáció honlapjának mától legyen ez a logója!
süti beállítások módosítása