Kíváncsi lennék az értelmezésekre, már csak azért is, mert ez ténylegesen egy teljesen szokatlan ábrázolása egy ismert témának. Csak a kép alapján, nem kell utánaolvasni.

A bejegyzés trackback címe:

https://didigomba.blog.hu/api/trackback/id/tr372732116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VadKant 2011.03.12. 15:34:00

Az a nő foglalt, amelyiken fekszenek.

A háttérben tespedő kölkön kívül 2 duahjkodó látható a képen. Mivel az egyiknek feletébb rajtakapó orcája van, feltételezem, hogy a fetrengő nőstény a rajtakapott. Lévén a cím szerint többeket kaptak rajta, ezért a gyanusított feltehetően a lepedő alatt bújdokol (Mars (23) olümposzi lakos).

Amúgy sajnos fogalmam sincs az eredetiről (se). Az mindenképp egyedi, hogy a nő egy hullazsákon fekszik, ez meglehetősen ritka volt az ógörög istennők köreiben. (Amúgy megpróbálnék hozzászólni értelmesebbet, de tényleg fogalmam sincs erről.)

Áramvonalas 2011.03.12. 16:01:31

Nem véletlenül tettem be a képet. Vulcanus azon kapja a felettébb lapos Vénuszt, hpgy benéz a bugyijába és ott 1 lógó buzogányt talál. Persze érdekes, hogy a háttérben a - láthatóan agyvérzést kapott - törpével mit csinált ez a hermafordítva.

De azért a vén trotty is megnyalja a lőcsöt.

Meghágoston 2011.03.12. 20:11:56

@Áramvonalas: "Tettem be?" Ez az én posztom, te prosztó! Különben is, senki nem ismeri fel Geoge Michael és a féregnyulvány című unásig ismert téma festmény változatát?

VadKant 2011.03.19. 03:09:50

@Áramvonalas: Ez a pszichoanalitikus értelmezés. De mi lenne, ha inkább a fenomenológiai megközelitést olvashatnánk?

A fetrengő Vénusznőstény olyannyira kiélt ribizli, hogy már attól odaszült a sarokba, hogy a bácsi megtekintette fénylő ánuszrózsáját.

Természetesen a képen nem látszik az ánuszrózsa, mert eltakarja egy lepedőnek álcázott gondolatfoszlány. Viszont közvetlen hatásaiból mégis következtethetünk létezésére.

Elvileg ki kéne zárunk minden mögöttes létet, minden felesleges létsikot. De elég meggyőző hatással bir a nem-látott képelem ahhoz, hogy intenciónk tárgyát képezze.

Márpedig ha a tudat mindig valaminek a tudata, és én most épp a lepedő mögötti tartalomra forditom figyelmem, akkor megvilágosádképp ér a gondolat: Vánusz lábai közt biz' a Sartre-féle Semmi található.
süti beállítások módosítása