Aritmetika haladóknak

 2011.03.10. 15:01

Fantasztikus hírrel  szolgálhatunk: egy 13 éves koreai kisfiú az iskolai matekversenyem elképesztő eredményekkel rukkolt elő. Gongot minden tanára zaklatta, mert lassabban tudott számolni mint társai. De a fiú nem adta fel. Rájött, hogy ha úgy számol 1-től 10-ig, hogy kihagyja a 6-ot, akkor sokkal hamarabb fog elérni a 10-ig.

Sajnos lapzártánkig nem futott be bővebb összefoglaló a technológiáról. A fiú szülei annyit elárultak, hogy az aritmetikai újítás jelenleg bétaverzióban van, de már többen jelezték érdeklődésüket a kisfiú iránt: a Google, a Fővárosi Állat- és Növénykert és a NagyCirkusz.

A fiú anyanyelve JavaScript, mert a szülők már korán észrevették kiemelkedő tehetségét. Ennek ellenére a következő címmel fogja közzétenni felfedezését az iskolaújságban:

Über formal unentscheidbare Sätze der Principia Mathematica und verwandter Systeme

A felfedezés hatására előreláthatólag 0,107 évvel fog átlagosan csökkenni az iskolában töltött évek száma. Együtt kívánjunk sok szerencsét Gongnak, aki egyúttal a legnagyobb iskolarendszer-reformer Erasmus óta.

Címkék: hardcore matematika alapjai aritmetika

A bejegyzés trackback címe:

https://didigomba.blog.hu/api/trackback/id/tr222728017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Áramvonalas 2011.03.10. 15:08:41

Ez a csávó kurvára dél-amerikai:D:D:D

Szarisztotelész 2011.03.11. 10:58:44

Gombászkodás és a vegyipar csodálatos terméke. Látszik, hogy Arnie koxolása átterjedt a gombákra:
www.youtube.com/watch?v=zPF0SighIyg
süti beállítások módosítása