Jobb-bal

 2011.03.10. 00:25

Mélylélektani kérdés: a jobboldalon ülő férfi miért a baloldalon ül? Csak hogy másik irányba nézhessen?

 

 

 

 

Címkék: politika hatalom acsarkodás politika filozófia pocokbajusz

A bejegyzés trackback címe:

https://didigomba.blog.hu/api/trackback/id/tr342726721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Áramvonalas 2011.03.10. 12:07:09

Ugye a kérdésnek úgy kellene felmerülnie, hogy mit néz? Sztem valami dubstep buliban szúr egy nőt, akinek minnyá alákavar!

Áramvonalas 2011.03.10. 12:12:54

Az Alföld, 1990/1. számában jelent meg Krasznahorkai Lászlónak, a Legkésőbb Torinóban című írása. Ami állítólag A torinói ló inspirációja volt. A szövegben annyi utalás van a bizonyos lóra, hogy nem tudjuk vele mi történt az eset után, ellenben Nietzsche-vel, aki ugye összeomlott.

A szöveg egyébként nekem úgy tűnt arról szól, hogy Nietzsche nem tudta átültetni a gyakorlatba amorális elképzeléseit. Nevezetesen nem bírta a korbácsolt ló látványát és muszáj volt megmentenie, mert mégsem lehet az etikumtól és az erkölcstől elfordulni ténylegesen. Ezt a gondolatot még emésztenem kell. Magyarán a német filosz beleőrült abba, h nem tudta összeegyeztetni a gyakorlatot és az elméletet, az életről vallott elképzeléseit és magát annak megélését?

Azt hiszem ehhez el kell olvasni A morál genealógiáját is. De bevallom nem hiszem,h eképpen indokolható lenne valami implicit erkölcsi világrend.

VadKant 2011.03.10. 14:10:50

Gyanithatólag egy jó fodrászt keresett az úr a partyn, mert a séróját már belőtték frankón elviszsre, de a pocokbajusz hihetetlen testbeszédbeli gátlásról árulkodott. Mintha nem mert volna kimondani valamit, vagy mint aki állandóan buzerálja az ajkait, mert folyton hazudik. (Mint a nők, a férfiak, és a többiek, úgy általában mindig, minden előitélet nélkül.)

Valaki nem tudja véletlenül, hogy mire gondolhatott? Olvasom ezt a sok betűt, de sehol egy magyarázó ákom-bákom.
süti beállítások módosítása